Skip to main content

CEM | Extractie voor Chromatografie


Introductie


EDGE™ (Energized Dispersive Guided Extraction)
EDGE is een volledig nieuw monstervoorbereidingssysteem voor GC- en LC- analyses.
Met dit systeem wordt de benodigde tijd voor het uitvoeren van extracties teruggebracht tot 5 minuten, wat inhoudt dat 12 monsters in één uur volledig automatisch kunnen worden geëxtraheerd.
EDGE is geschikt voor o.a. bodemmonsters, voedingsmiddelen, plastics/polymeren, farmaceutische producten en consumentenproducten.


EDGE
q-cup
q-cup


CEM | EDGE™


Edge™ is het meest flexibele extractie systeem op de markt. De extracties verlopen sneller dan elke traditionele extractie techniek.
De monsters worden afgewogen in de speciale Q-cups en in het systeem geplaatst. EDGE brengt de Q-cups één voor één in de extractiekamer en sluit ze af. Daarna wordt onder verwarming oplosmiddel toegevoegd, waardoor de druk oploopt en dispersieve menging optreedt. Vervolgens wordt het extract gefiltreerd, afgekoeld en overgebracht naar een schone vial voor verdere analyses.
Na een korte spoelstap met schoon oplosmiddel start het systeem met de volgende extractie, zonder risico op carry-over.

De Q-cup technologie combineert vloeistofextractie onder druk met dispersieve vaste stof
extractie in één systeem. Het grote voordeel hiervan is de snelheid. Onafhankelijk van de matrix, de hoeveelheid monster en het gebruik van een sorbent, duurt een extractie ca. 5 minuten. Dit is inclusief filtreren, afkoelen en spoelen.

Daarnaast is het mogelijk om met de Q-cup verschillende extractietechnieken uit te voeren zoals: vloeistof/vloeistof extracties, dSPE (dispersive Solid-Phase extraction), extracties onder druk en QuEChERS, uiteraard volledig geautomatiseerd.

EDGE is erg gebruiksvriendelijk en eenvoudig in het gebruik. De Q-cups zijn gemakkelijk te reinigen en worden bij elk gebruik voorzien van een nieuwe Q-disc voor filtratie en om enige kans op carry-over te vermijden.

Voordelen:

 • Snelste techniek (minder dan 5 minuten)
 • 12 samples per uur (inclusief wassen, filtreren en koelen)
 • Eenvoudige te gebruiken Q-Cups
 • Q-discs voor éénmalig gebruik ter voorkoming van carry-over
 • Zeer compact systeem, ongeveer ter grootte van een analytische balans
 • Capaciteit is eenvoudig te vergroten door plaatsing van meerdere units
 • Eén techniek met ongelimiteerde applicatiemogelijkheden

 • PFAS


  De EDGE®, een geautomatiseerd extractiesysteem, speciaal geoptimaliseerd om ervoor te zorgen dat er geen ongewenste PFAS verontreiniging aanwezig zijn. De EDGE is grondig getest op eventuele contaminaties, zelfs na een reeks wasbeurten en background testen. Ook de S1 Q-Disc®, Q-Matrix Hydra™ en de Q-Cup® die door de EDGE worden gebruikt zijn grondig onderzocht. Na de testen bleek dat de optimalisering van de EDGE een volledig PFAS vrije extractie mogelijkheid biedt, en ook de Q-Discs, Q-Matrix Hydra en Q-Cups zijn volledig PFAS-vrij. De EDGE is dus een uitstekende keuze voor laboratoria die hun PFAS-extracties willen automatiseren zonder de monsters aan ongewenste contaminatie bloot te stellen.  Bekijk de Brochure Video Vraag meer informatie aan

  Het Bedrijf

  Beun-De Ronde BV, opgericht
  in 1921, is een Nederlandse
  leverancier van hoogwaardige
  laboratorium technologie.
  Lees Meer

  In The Spotlight!

  CEM Mars6:
  De intelligente keuze voor alle destructies.
  TSHR:
  Het nieuwe tijdperk van element combustion analyzers.

  Adres

  Beun De Ronde BV.
  Bovenkamp 9
  1391 LA Abcoude
  P: 0294 280 980